به گزارش مشرق، «بشار اسد» طی گفتوگو با شبکه «فونیکس»، خبر داد که آمریکا در حال حاضر سرگرم سرقت نفت سوریه در شمال شرق این کشور است و آن را به ترکیه میفروشد. وی افزود، ترکیه همدست تمامی گروههای تروریستی در سرقت و فروش نفت سوریه بوده است و در این خصوص، نقش محوری دارد. رئیسجمهور سوریه گفت، ترکیه برای غارت نفت سوریه، پیش از این با «جبهه النصره» همکاری میکرده و این روند را سپس با داعش ادامه داده است و اکنون نیز با آمریکا همکاری میکند.
بیشتر بخوانید:
اسد: آمریکا نفت سوریه را سرقت میکند و به ترکیه میفروشد
به گزارش خبرگزاری میزان، وی ضمن تاکید بر این موضوع که هیچ چشماندازی برای حضور آمریکا در سوریه وجود ندارد، گفت: اگر آنها باقی بمانند، با مقاومت عمومی در سوریه مواجه شده و بهای آن را خواهند پرداخت. در نهایت، آمریکاییها سوریه را ترک خواهند کرد.
بشار اسد در بخش دیگری از این گفتوگو، به تسلط لابیها بر ساختار سیاسی آمریکا اشاره کرد و گفت ، نظام سیاسی آمریکا یک نظام دولتی به معنایی که ما میشناسیم نیست، بلکه نظامی متشکل از لابیها بوده و حاکمان آمریکا مشتی دلال هستند، و از طریق نفت، سلاح، بانکها و یا هر چیز دیگر، میخواهند به پول برسند. این لابیها تمامی بخشهای سیاسی آمریکا را تحت کنترل دارند.
رسوایی سازمان منع سلاحهای شیمیایی
پس از گذشت یک سال و ۱۰ ماه از حمله شیمیایی ادعایی ارتش سوریه در شهر دوما (حومه دمشق) و جار و جنجال رسانهای و سیاسی وسیع کشورهای غربی و عربی، روزنامه انگلیسی «دیلیمیل» از جعلی بودن گزارش بازرسان خبر داد.
این روزنامه به اسناد جدیدی دست یافته که نشان میدهد تغییرات زیادی در گزارش اولیه تحقیقات بازرسان «سازمان منع سلاحهای شیمیایی» بهعمل آمده و همزمان، یک مسئول بلندپایه سازمان تلاش کرده بود اسناد مبنی بر بیگناهی دولت سوریه را از بین برده و یا آنها را مخفی کند.
به گزارش خبرگزاری فارس، دیلیمیل نوشت که به گزارش اولیه و اصلی که تیم حقیقتیاب درباره حمله شیمیایی ادعایی در دوما، دستیافته است.
در گزارش نهایی که سازمان منع سلاحهای شیمیایی منتشر کرده آمده است که «اصول عقلانی» مبنی بر استفاده از گاز کلر در «دوما» وجود دارد، اما یکی از کارشناسان سازمان این ادعا را جعلی دانست و گفت: «فقط مقدار کمی از کلر را پیدا کردیم که در هر خانهای یافت میشود».
در گزارش نهایی همچنین به حقایق کپسولهای گاز کلر نیز سرپوش گذاشته شده و برای اولین بار شک و تردیدها را درخصوص اینکه این کپسولها از کجا به دوما آمده، برانگیخته است. به گفته کارشناسان سازمان، میزان ضربهای که به این کپسولها وارد آمده، نشان میدهد که آنها از هواپیما به سمت زمین پرتاب نشدهاند. در یک مورد بازرسان، کپسول گاز کلر را بر روی تختخواب خانهای پیدا کردند، اما سقف خانه سالم بود!
دیلی میل افزود، در پیشنویس تیم حقیقتیاب که به محل حمله شیمیایی اعزام شده بود، آمده است که تصاویر قربانیان حمله ادعایی دوما، ارتباطی با حمله شیمیایی گاز سارین ندارد. همچنین نمونههای برداشت شده از منطقه، وجود این گاز را تأیید نمیکند.
گزارش اولیه و اصلی همچنین درخصوص نشانههای برجا مانده بر روی قربانیان و ارتباط آن با گاز «سارین» تردید وارد میکند. کارشناسان سمشناسی در آلمان وقتی از طرف تیم حقیقتیاب مورد مشورت قرار گرفتند، نیز همین را گفتند.
این روزنامه انگلیسی تصریح کرد، یکی از بررسیها را فردی به نام «ایان هندرسون» کارشناس خبره سازمان منع سلاحهای شیمیایی درخصوص ادعای پرتاب کپسولهای گاز از هواپیما انجام داده است.
در نهایت، هندرسون در گزارش خود آورده است که پس از بررسی دقیق و مشورت با دیگر بازرسان، به این نتیجه رسیده است که احتمال بالایی مبنی بر اینکه این کپسولها با دست به این مکان منتقل شدهاند، وجود دارد و آنها از آسمان پرتاب نشدهاند.
اما موردی که بیش از تمامی موارد بالا تعجب روزنامه انگلیسی را موجب شده، اقدامات یکی از مدیران سازمان منع سلاحهای شیمیایی است؛ فردی که هویت اصلی او مشخص نیست، اما میان کارمندان سازمان با نام «وول دیمورت» شناخته میشود.
ماجرا از این قرار است که هندرسون از وول دیمورت میخواهد تا برای انتشار تحقیقات او تضمین دهد، اما وقتی هندرسون متوجه میشود که قرار نیست تحقیقات او در گزارش نهایی درج شود، تصمیم میگیرد نسخهای از گزارش خود را در بایگانی قرار دهد، اما «وول دیمورت» دستور میدهد که تمامی اسناد مرتبط با تحقیقات هندرسون، از بایگانی حذف و نابود شوند.
دیلیمیل در ادامه مینویسد که تنها تحقیقات هندرسون نبود که از گزارش نهایی حذف شده است، بلکه دلایل و اسناد دیگر موجود در گزارش بازرسان نیز در گزارش نهایی حذف شده است.
علاوهبر این، این روزنامه به یک یادداشت داخلی درون سازمان منع سلاحهای شیمیایی دست یافته که در آن ۲۰ کارشناس سازمان بابت عدم درج تحقیقاتشان در گزارش نهایی سازمان و همچنین تحریف اطلاعات و اسناد، ابراز نگرانی کردهاند.
یکی از این کارشناسان که نامش ذکر نشده، طی نامهای به «فریناندو آریاس» مدیر سازمان منع سلاحهای شیمیایی، از گزارش نهایی سازمان انتقاد کرده و گفته است که این گزارش هیچ تناسبی با یافتههای بازرسان ندارد و باید با جمعآوری تمامی نتایج بازرسان، در گزارش نهایی بازنگری شود.
«طارق حداد» روزنامهنگار «نیوزویک»، نیز ماه گذشته به دلیل اینکه این روزنامه حاضر به انتشار گزارش او درخصوص تحریف حقایق دوما نشده بود، استعفا کرده است.
آمریکا و متحدانش پیش از این، دو بار به بهانه استفاده دمشق از سلاح شیمیایی، اهدافی را در سوریه با موشک هدف قرار دادهاند. اولین بار، فروردین ماه سال ۱۳۹۶ بود که آمریکا به بهانه حمله شیمیایی در «خان شیخون»، پایگاه هوایی ارتش سوریه در استان «حمص» موسوم به «الشعیرات» را هدف حملات موشکی قرار داد. دومین حمله یک سال بعد از حمله اول ، ۲۵ فروردین سال گذشته توسط سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس انجام شده و آنها جمعا ۱۰۰ موشک به سوریه شلیک کردهاند.
کشورهای غربی در حالی دمشق را به حمله شیمیایی متهم میکنند که سوریه سال ۲۰۱۳ طی توافقی ، سلاحهای شیمیایی خود را زیر نظارت سازمان منع سلاحهای شیمیایی ، امحا و یا به خارج از سوریه ارسال کرده است. مقامات سوری نیز بارها اعلام کردهاند که این کشور سلاح شیمیایی در اختیار ندارد.